Plattegrond 1890

Deze site brengt in beeld hoe de Parkenbuurt er nu uitziet. Van elk huis is een recente foto opgenomen, maar we streven er ook naar om van elk huis een oude foto of ansichtkaart te laten zien, liefst een foto van vlak na de bouw. Op die manier wordt duidelijk hoe de huizen er vroeger uitzagen. Eigenaren kunnen dan misschien aan de hand van deze oude foto hun huis (weer) in oorspronkelijke staat terugbrengen. We horen vaak dat daar behoefte aan is.

Daarnaast willen we van elk huis het bouwjaar en de architect vermelden, mits die gegevens te achterhalen zijn. Van veel huizen beschikken we al over die gegevens. Misschien dat we ook nog een kort verhaaltje erbij schrijven wanneer daar aanleiding voor is. Verder hebben we van elke straat een korte beschrijving gegeven waar de straatnaam vandaan komt, meestal aan de hand van historische raadsbesluiten.

Als u, na het bekijken van de site tot de conclusie komt dat u ook graag een steentje wilt bijdragen, bijvoorbeeld omdat u nog oude foto's heeft waarvan we een scan mogen maken of dat u een interessant verhaal heeft, dan verzoeken we u contact met ons op te nemen.

Berry Meester
parkenbuurt@upcmail.nl
06-21520800